• Părintele încrezător

Părintele încrezător

  • 22.00 lei


  

Descriere produs

A fi parinte este tot mai greu. A avea incredere ca parinte poate fi considerata o atitudine aroganta. Cei mai multi parinti nu au incredere, se descurajeaza si simt presiunea de a renunta. Totusi, cresterea copiilor este o slujba data de Dumnezeu, pentru care vom raspunde inaintea Lui, fie ca vrem, fie ca nu vrem. De aceea, Jim Burns ne ajuta intr-un mod foarte practic si ne insufla increderea de care avem nevoie, prin mai multe lectii in care invatam cum sa depasim tiparele generationale eronate, cum sa comunicam cu afectiune, caldura si incurajare, cum sa-si improspateze fortele, cum sa aiba un camin plin de har, prin disciplinare consecventa si cum sa le oferi binecuvantarea.

"A creste copii intr-un mod care sa-L onoreze pe Dumnezeu este una dintre cele mai dificile si mai provocatoare aventuri din viata noastra. In 'Parintele increzator', Jim ne insoteste pe acest drum, sfatuindu-ne cu caldura omului aflat in mijlocul aceleasi aventuri." (Doug Fields, pastor de tineret la Saddleback Church si autor al cartii "Lucrarea cu tinerii: scopuri si temelie")

In carte nu vei gasi raspunsuri facile, ci o harta, desenata de Insusi Dumnezeu, care a facut din cresterea copiilor sarcina cea mai importanta de pe pamant. Care sunt reperele principale ale acestei harti, in functie de care ne putem orienta? Pe scurt, un parinte increzator poate:

  • Depasi modelele educationale gresite
  • Deveni responsabil pentru planul sau si pentru scopurile sale
  • Comunica afectiune, caldura si incurajare
  • Sa-si reimprospateze fortele pentrua face fata cerintelor vietii
  • Crea un camin plin de har, prin disciplinare consecventa
  • Aduce siguranta si respect in camin prin binecuvantarile parintesti
  • Creste copii care Il vor iubi pe Dumnezeu si vor avea o dragoste adecvata de sine

Jim Burns (Ph.D.) este presedintele organizatiei HomeWord si moderatorul emisiunii de radio Home Word, audiata saptamanal de peste un milion de oameni. El a fost si presedinte al organizatiei National Institute of Youth Ministry. Pasiunea sa este sa comunice tinerilor si adultilor adevaruri practice care sa-i ajute sa traiasca o adevarata viata de crestin. Jim a castigat de trei ori premiul Gold Medallion Award pentru carti scrise de el. Printre titlurile scrise de el se numara "Supravietuind adolescentei", "Crestinul autentic", "Ca lutul in mainile olarului", "Dragosteaadevarata", "Teaching Your Children Sexuality" si "Creating an Intimate Marriage". In fiecare an conferentiaza in fata a mii de oameni, ducand in jurul lumii un mesaj de speranta pentru familii. Jim impreuna cu sotia sa Cathy si cele trei fiice, Christy, Rebecca si Heidi locuiesc in California.

CUPRINS

Introducere
Unu: Parintele increzator: exista?
Doi: Poti fi un parinte al tranzitiei generationale: Cum sa depasesti modelele familiale negative
Trei: Lectia Shema: Harta pentru a ajunge un parinte increzator
Patru: Lectia sabatului: Cum sa-ti recuperezi energia intr-o viata aglomerata
Cinci: Lectia A.C.I: Cum sa comunici cu afectiune, caldura si incurajare
Sase: Lectia disciplinarii si a harului: Cum sa creezi un climat de har in camin
Sapte: Lectia binecuvantarii: Cum sa creezi un camin plin de siguranta si respect
Opt: De la generatie la generate: Cum sa lasi o mostenire durabila
Planul familiei tale
Note

Ce spun clientii despre Părintele încrezător

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare