Îndrumar la studiul Psalmilor

0 recenzii / Scrie o recenzie

  • Preț: 10,00 lei

  • Cod produs: 004114
  • Autor: Henri Rossier
  • Stoc:   Stoc limitat
Adaugă la favorite
Descriere

Prin publicarea aceste broșuri, autorul, care nu-și ascunde numeroasele lacune, apelează la indulgența fraților săi. Pentru a remedia într-o anumită măsură imperfecțiunile unui astfel de demers, el a consultat un mare număr de scrieri publicate şi a reprodus de mai multe ori textual din aceste scrieri. El îndrăzneşte să spere că acest rezumat va fi util creştinilor care studiază Psalmii şi care întâmpină unele dificultăţi în înţelegerea înlănţuirii şi încărcăturii lor profetice.

Folosirea versiunii J. N. Darby a Bibliei, în care sunt indicate într-o manieră foarte inteligentă seriile de psalmi din care fiecare carte este formată, chiar până la ultimele subdiviziuni ale fiecărui psalm, va fi foarte utilă pentru acest studiu. Unul dintre principalele obstacole în munca noastră a fost dificultatea de a rezuma fiecare psalm și de a reda în câteva fraze conținutul său, într-o manieră cu adevărat utilă cititorului; și, de fapt, bogăția infinită a gândurilor divine va face ca întotdeauna o astfel de misiune să fie incomplet îndeplinită. 

Aproape că nu mai este necesar să adăugăm că aceste pagini nu fac nicio mențiune a nenumăratelor aplicații practice ale Psalmilor, pentru edificarea credincioșilor. Să adăugăm totuși că acela care nu vede Rămășița evreiască profetică în Psalmi va fi întotdeauna în pericol să facă o aplicație greșită atunci când o adaptează - ca un lucru perfect legitim - nevoilor creștinului. Astfel, apelurile continue la răzbunare pe care le întâlnim în Psalmi nu au nimic de-a face cu economia actuală a harului; și chiar când ies din gura lui Hristos, ele nu sunt la El decât expresia identificării Lui cu Rămășița.

Număr de pagini: 57

Mai mult
Specificații
Copertă:  Flexibilă
Produse asemănătoare