Dumnezeu în împrejurările vieții de zi cu zi

0 opinii / Scrie o opinie

  • Pret: 30,00 lei

  • Cod produs: 004077
  • Stoc: Stoc limitat
  • Autor:  Sfantul Tihon din Zadonsk
Adaugă la favorite
Descriere

Pe calea pe care ne-o descoperă autorul și pe care el însuși ne povăţuiește a călători, lucrurile din jurul nostru și întâmplările cotidiene pot să depășească banalul lor previzibil, plictisitor și aducător de uzură și de moarte sufletească, făcându-ni-se, dimpotrivă, izvor de viaţă și strădanie pentru a cuprinde în duhul nostru lumea cea de taină a cuvintelor dumnezeiești din făpturi. Deoarece tâlcuirile pe care Sfântul Tihon le cuprinde în cele 146 de pilde sunt cu prisosinţă practice, fiind o adevărată școală duhovnicească s-a alcătuit un indice al lucrurilor, al însușirilor și al întâmplărilor descrise, tocmai pentru ca această carte să fie mai ușor de întrebuinţat ori de câte ori va cere nevoia lăuntrică a fiecăruia. 

Pentru o mai bună apropiere de taina și de viaţa Sfântului Tihon,în acest volum au fost cuprinse atât viaţa, cât și acatistul acestui mare Ierarh al Bisericii lui Hristos, prin ale cărui sfinte moaște s-au săvârșit multe minuni. Prin osteneală duhovnicească și dobândirea statornică a harului Duhului Sfânt, încă din această viaţă pământească Preasfinţitul Tihon a intrat în ceata celor limpezi cu inima și senini cu mintea.
Fie ca, pentru rugăciunile și mijlocirile Sfântului Ierarh Tihon, să ne învrednicim și noi prin pocăinţă a vedea cu inimă curată raza strălucirii celei de Sus, tăinuită de Cuvântul Tatălui în cuvintele Dumnezeiești din făpturi.

Număr de pagini: 256

Mai mult