Dăruiește iubirea care vindecă

0 opinii / Scrie o opinie

  • Pret: 50,00 lei

  • Cod produs: 013953
  • Stoc: Stoc limitat
  • Autor:  Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt
Adaugă la favorite
Descriere

Daruieste iubirea care vindeca este un instrument extrem de pretios pentru construirea unei relatii durabile si sanatoase cu propriii copii. Parintele constient, dupa cum explica autorii, isi cunoaste lipsurile (cel mai adesea provocate de o relatie defectuoasa cu parintii, in propria copilarie) si este atent ca acestea sa nu ii stirbeasca legatura cu copilul. Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intentional, care s-a dovedit ca optimizeaza comunicarea parinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago - oglindire-validare-empatizare, parintele nu intampina problemele copilului prin critici sau acuzatii, ci prin disponibilitatea de a asculta si de a-i recunoaste emotiile asa cum sunt, nu asa cum considera parintele ca ar trebui sa fie. Adevarul profund transformator pe care il dezvaluie Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt este ca, urmarindu-si constient reactiile fata de comportamentul si manifestarile copilului, parintii pot invata de la el, descoperind propriile „€žpuncte de vindecare”. Tratandu-i pe cei mici cu respect si intelegere, parintii ii incurajeaza sa fie ei insisi si sa se cunoasca in profunzime.

„Un instrument remarcabil de imbunatatire a relatiilor parinte-copil.” (Booklist)

„Plina de idei uimitoare si sugestii practice […] O recomand tuturor parintilor.” (Jerry M. Lewis, medic cercetator psihiatru, Timberlawn Research Foundation, Dallas)

„Nu se numara printre cartile obisnuite de crestere a copilului […] O lucrare care te pune pe ganduri.” (Library Journal)

Număr de pagini: 493

Mai mult
Produse asemănătoare