Creștinism, pur și simplu

0 opinii / Scrie o opinie

  • Pret: 35,00 lei

  • Cod produs: 006311
  • Stoc: Stoc limitat
  • Autor:  C. S. Lewis
Adaugă la favorite
Cumpărat frecvent împreună cu:
Descriere

Titlul in limba engleza: Mere Christianity. Editie revazuta si intregita cu o noua introducere, a celor trei carti: Convorbiri radiofonice, Purtarea crestina, Dincolo de personalitate, Prima traducere a cartii Mere Christianity a fost publicata in limba romana sub titlul Crestinismul redus la esente. Editia cu titlul Crestinism, pur si simplu reprezinta o noua traducere a Mere Christianity.

„Sa nu uitati niciodata ca noi suntem inca primii crestini. Dezbinarile actuale dintre noi sunt, sa speram, o boala a copilariei: abia acum ne ies dintii. Fara indoiala ca lumea din afara crede tocmai contrariul, sustinand ca am muri de batranete. Dar au mai crezut asa de foarte multe ori. Iarasi si iarasi s-a crezut ca se apropie sfarsitul crestinismului, din cauza persecutiilor din afara sau a descompunerii dinauntru, din cauza ridicarii mahomedanismului, din cauza progresului stiintelor naturii, din cauza ridicarii marilor miscari revolutionare anticrestine. Dar lumea a fost dezamagita de fiecare data.“ (C. S. LEWIS)

„C.S. Lewis are capacitatea unica de a face teologia sa devina o cautare atractiva, tulburatoare si fascinanta.“ (Times Literary Supplement)

Clive Staples Lewis (1898-1963) - romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog si apologet crestin - a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, intre 1925 si 1954, literatura engleza la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum si, din 1954 pana in 1963, literatura medievala si renascentista la Universitatea din Cambridge. A fost un orator de exceptie, fiind indragit de studentii sai, asupra carora a exercitat o influenta profunda si durabila. A scris peste treizeci de carti, adresate publicului larg. Operele sale, traduse in peste treizeci de limbi, vandute in milioane de exemplare - unele dintre ele (Chronicles of Namia, bunaoara) popularizate pe scena, la televiziune, radio sau cinema -, continua sa atraga, an de an, mii si mii de noi cititori. Opera: Surprised by Joy (Surprins de Bucurie. Povestea unei convertiri), Miracles, The Four Loves, The Problem of Pain (Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii), The Screwtape Letters (Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar), Mere Christianity (Crestinistn, pur si simplu), Of This and Other Worlds (Despre lumea aceasta si despre alte lumi), Surprised by Joy (Surprins de bucurie), Fern-seed and Elephants and Other Essays on Christianity (Ferigi si elefanti si alte eseuri despre crestinistn), Reflections on the Psalms (Meditatii la Psalmi), The Great Divorce (Marea despartire), precum si postuma Prayer: Letters to Malcolm (Rugaciune: Scrisori catre Malcolm).

Număr de pagini: 245

Mai mult
Specificații
Copertă:  Flexibilă
Produse asemănătoare