Luther - omul şi reformatorul

  • 57.00 lei


  

Descriere produs

O biografie. Un portret vibrant al lui Martin Luther, omul cu o credinta de neclintit si promotorul Reformei protestante. Scrisa cu mai bine de 50 de ani in urma, cartea lui Roland Bainton, „Martin Luther - omul si reformatorul”, se distinge ca un volum de referinta in ce priveste viata marelui reformator si se recomanda de la sine ca lectura obligatorie pentru oricine doreste sa inteleaga figura istorica a parintelui Reformei. Reforma din secolul al XVI-lea a fost o miscare ampla si complexa. A inclus deopotriva imparati si tarani, cardinali si preoti locali, calugari si negustori. S-a raspandit de la un capat la celalalt al Europei si s-a manifestat sub forme dintre cele mai diverse. Dar in ciuda caracterului ei divers si complex, pentru a reusi sa intelegi Reforma trebuie sa cunosti un nume de rezonanta: Martin Luther.

Cartea lui Roland Bainton, Luther: omul si reformatorul, se distinge ca un volum de referinta in ce priveste cunoasterea marelui reformator si este recomandat oricui doreste sa inteleaga figura istorica a parintelui Reformei. Printre multe alte calificative, biografia bine documentata, intocmita de Roland Bainton, si-a castigat pe drept cuvant renumele de lucrare de referinta despre un subiect de referinta. (Mark Noll - autor si istoric)

Roland H. Bainton (1894-1984) s-a nascut in Anglia, dar in 1902 a emigrat in SUA. Detinator al multor titluri academice, dr. Bainton a fost specialist in istoria Reformei si profesor de istorie bisericeasca la Universitatea Yale. In scrierile sale, care insumeaza peste 30 de titluri, dr. Bainton a pastrat un stil cursiv si placut, fara excese academice, ceea ce il recomanda ca pe un istoric „povestitor”. Multe dintre cartile sale, printre care si Martin Luther - omul si reformatorul, sunt ilustrate cu exemple preluate din colectia sa personala de desene, gravuri si xilogravuri medievale si renascentiste.

Ce spun clientii despre Luther - omul şi reformatorul

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare