DOOM - dicționarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române

0 opinii / Scrie o opinie

  • Pret: 109,00 lei

  • Cod produs: 006997
  • Stoc: Stoc limitat
Adaugă la favorite
Descriere

O lucrare necesara, asteptata de marele public, o lucrare de interes national, care, nu ma indoiesc, va fi utilizata de aici inainte ca unica sursa pentru aplicarea corecta a normelor academice in domeniul ortografiei limbii romane. 

DOOM-ul actual cuprinde 62.000 de cuvinte, cu 2.500 mai mult decat prima editie (1982). Este un dictionar in care se pot gasi normele limbii literare si formele acceptate in domeniul ortografiei. Este foarte important ca el exista intr-o forma actualizata. Specialistii Institutului de Lingvistica ne propun astazi un dictionar in care aplica in chip coerent normele ortografice si ortoepice.

Dictionarul este destinat tuturor celor care vor sa se exprime corect (adica in conformitate cu normele lingvistice si literare actuale) in scris si oral si sa contribuie la cultivarea limbii romane sau sa o studieze – elevi, studenti, profesori, autori de manuale, profesionisti din edituri si din presa scrisa si audiovizuala, traducatori, specialisti in diferite domenii etc.

Mai mult
Produse asemănătoare