Dicționar de studii biblice

0 recenzii / Scrie o recenzie

  • Preț: 15,00 lei

Anunță-mă când revine în stoc
Adaugă la favorite
Cumpărat frecvent împreună cu:
Descriere

Dictionarul de studii biblice isi propune sa-l ajute pe cititorul pasionat de teologie sa inteleaga lucrarile de specialitate prin oferirea unor definitii succinte, clare si competente a 300 dintre cei mai importanti termeni din domeniu. Printre aceaste definitii sint incluse: diferitele tipuri de critica biblica (de la critica genului literar la critica traditiei), termeni grecesti si latinesti (de la agrapha la vaticinium ex eventu), termeni germani (de la Fruhkaholizismus la Wissenschaft), denumiri ale textelor antice (de la Aleppo Codex la documentele tadokite), caracteristici literare (de la acrostih la oracol-vaiet), teorii (de la ipoteza augustiniana la sursa iahvista), termeni folositi in critica textuala (de la codex la textul apusean).

Autor: Arthur G. Patzia este profesor de Noul Testament si director academic la Fuller Northem California. Anthony J. Petrotta este profesor asociat de Vechiul Testament la Fuller Northern California.

Subiect: Studiile biblice, la fel ca orice alt domeniu de cercetare, au dus la crearea unui limbaj propriu, a carui stapinire este absolut necesara pentru abordarea unei lucrari de specialitate.

Grupuri tinta:

> studenti la seminarii si institute teologice;

> elevi si profesori la liceele confesionale;

> orice crestin interesat de o mai buna intelegere a limbajului si a lucrarilor de teologie;

> pastori, preoti, predicatori, invatatori de scoala duminicala sau grupe de tineret

Caracteristici speciale:

> format accesibil;

> definitii care imbina acuratetea si comprehensiunea cu accesibilitatea pentru laic;

> alegerea inspirata a principalilor termeni inclusi, pentru a acoperi o plaja larga de concepte, fara a deveni prea tehnic ori prea voluminos;

> includerea definitiilor principalelor miscari si curente teologice, cit si date despre principalii teologi.

Mai mult
Produse asemănătoare