De ce avem nevoie de grupurile mici?

  • Produs #000724
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 24.00 lei


  

Descriere produs

De ce avem nevoie de grupurile mici? Sa crestem impreuna spre maturitate

Vrei sa atingi cat mai rapid maturitatea crestina? Grupurile mici ofera contextul ideal pentru a experimenta mantuirea impreuna cu altii. Insa nu toate grupurile sunt create in mod egal. Aici intervine diferenta... multi au luat in considerare modul de functionare a grupurilor mici, insa putini au descoperit motivul existentei grupurilor mici. „De ce avem nevoie de grupurile mici?” a fost creat in mod special atat pentru membrii acestor grupuri, cat si pentru liderii lor. Insumand mai mult de 95 de ani de experienta pastorala, autorii impartasesc o sumedenie de idei si principii practice care vor ajuta grupul tau sa atinga potentialul sau maxim.

C.J. Mahaney conduce echipa de pastorire Sovereign Grace Ministries in misiunea acesteia de a fonda si sustine biserici locale, slujind si ca pastor principal al Bisericii Covenant Life din Gaithersburg, Maryland. Este de asemenea vorbitor frecvent la conferintele in domeniu, a lucrat in echipa de autori si editare a patru carti din seria Pursuit of Godliness si este autorul volumului The Cross-Centered Life (Multnomah)


Grupurile mici sau grupurile de partasie nu sunt o inventie moderna sau o metoda importanta, ci le gasim in Scripturi exemplificate de Isus si mai apoi de apostoli si de primii crestini, care se intalneau in Templu, dar si in case, in grupuri de acest gen. Ele nu inlocuiesc serviciile divine sau predicarea, dimpotriva, ajuta credinciosul si biserica sa creasca mai serios, mai intens si mai rapid, fiindca ele asigura un cadru personal de interactiune cu Dumnezeu si cu ceilalti crestini. Fiindca am trait aceste adevaruri din plin, recomand din toata inma aceasta carte si va incurajez sa va integrati intr-un grup mic sau sa incepeti o lucrare de grupuri mici in bisericile dumneavoastra. Va fi cel mai potrivit cadru de crestere, protectie si ajutor in viata crestina.
-- Cristian Barbosu, Pastorul Bisericii „Metanoia” Arad
Cuprins

DESPRE AUTORI
PREFATA LA TRADUCEREA IN LIMBA ROMANA CUVANT INAINTE
CUM SA FOLOSESTI ACEASTA CARTE
1. DE CE AVEM NEVOIE DE GRUPURI MICI?
C. J. M AHANEY
2. REDESCOPERIREA PARTASIEI
JOHN LOFTNESS
3. PREIA CONDUCEREA GRUPULUI!
GREG SOMERVILLE
4. CE INSEAMNA A FI UN LIDER EXCEPTIONAL?
MARK MULLERY
5. ARTA DE A IMPLETI PURTAREA DE GRIJA CU DISCIPLINAREA, SAU INDREPTAREA
MICKEY CONNOLY
6. CAND CREZI CA TI-E - IN SFARSIT - BINE, NU TE CULCA PE-O URECHE
JOHN BUTLER
7. SI ACUM, PREGATIREA PENTRU MAREA FINALA
DAVE HARVEY
APPPENDIX: "CE INSEAMNA LUCRUL ACESTA PENTRU MINE"
WALT RUSSELL
NOTE

PREFATA LA TRADUCEREA IN LIMBA ROMANA

Mi-au trebuit cativa ani sa inteleg si sa accept ca Spurgeon a avut dreptate cand spunea (parafrazez): "Cand eu predic, sunt ca acel om care vrea sa umple o mulime de sticle care stau inaintea lui aruncand peste ele apa cu galeata. Unele se vor umple un pic, altele si mai putin, multe din ele deloc. Ca sa umpli sticlele acelea, trebuie sa le iei pe rand, si intr-o mana sa tii sticla, in cealalta galeata si asa, pe rand, una cate una, sa le umpli." Mi-a fost greu la inceput sa-l cred, fiindca vedeam cum oamenii se pocaiesc in urma ascultarii Cuvantului predicat de la amvon, alti credinciosi isi rededicau viata la sfarsitul unor predici, impactul era vizibil. Dar dupa cativa ani de lucrare, am inceput sa-mi pun intrebari: De ce multi dintre cei ce odata s-au predat nu-i mai vad prin biserici, de ce acei credinciosi care si-au rededicat viata au decazut din nou, de ce impactul in urma predicarii Cuvantului isi pierde in timp efectul? Si-atunci mi-am adus aminte de vorba lui Spurgeon. Si, ce-i mai important, mi-am adus aminte de Isus, care mereu predica, dar care mai facea un lucru, cu consecventa. Mi-am adus aminte ca Isus in paralel cu predicarea isi facea intentionat timp sa investeasca intr-un grup de oameni - nu mare, ci din contra, un grup mic, doar doisprezece oameni - ucenicii Sai. Indiferent ca era obosit, aglomerat, intristat sau inconjurat de multimi, Isus in mod regulat, oriunde era, isi facea timp sa-si ia ucenicii deoparte si sa-i instruiasca, sa le explice din Cuvant, sa se roage, sa cante chiar, sa se bucure sau sa se intristeze impreuna cu ei. Isus a umplut sticlele una cate una, pana cand au fost pline de au dat peste ele.
Dragii mei, cartea ce va sta in fata pledeaza, promoveaza si prezinta exact acelasi lucru, intr-un mod practic, biblic, si usor de inteles. Grupurile mici sau grupurile de partasie nu sunt o inventie moderna sau o metoda importata, ci le gasim in Scripturi exemplificate de Isus si mai apoi de apostoli si primii crestini care se intalneau la Templu dar si in case, in grupuri de acest gen. Ele nu inlocuiesc serviciile divine sau predicarea, ci din contra, ajuta credinciosul si biserica sa creasca mai serios, mai intens si mai rapid, fiindca ele asigura un cadru personal de interactiune cu Dumnezeu si cu ceilalti crestini. Fiindca in serviciul religios doar cativa participa activ, doar un numar limitat ajung sa se roage si poate si mai putini reusesc sa puna intrebari, sa-si clarifice nedumeririle sau sa-si spuna poverile, sa-si marturiseasca pacatele. In grupul mic, fiecare are aceasta posibilitate, fiecare poate fi umplut de Cuvant, de Duh si in acelasi timp golit de fire si pacat. Ucenicia dintotdeauna se face la foc mic si la grup mic, nu in multime si nu cu retorica, oricat de bun ar fi predicatorul. Si asta va marturiseste unul care respecta si iubeste predicarea, dar care a invatat si in final a acceptat ca Isus si mai apoi si Spurgeon au avut dreptate. Avem nevoie de grupuri mici!

--Cristian Barbosu
PastoruI Bisericii Crestine Baptiste "Metanoia" Arad
Septembrie 2008

CUVANT INAINTE

Poate ca unii se intreaba: "De ce este nevoie de inca o carte despre grupuri mici?" De fapt, ne-am fi bucurat sa nu fie nevoie de o carte de felul acesta, dar e limpede ca e necesara. Cu toate ca s-ar parea ca exista o cantitate impresionanta de carti scrise despre si pentru grupurile mici, am gasit foarte putine astfel de carti care 1) sa aiba o doctrina solida, sanatoasa, 2) sa fi fost scrise de pastori, si 3) sa puna accentul din perspectiva biblica, asupra bisericii locale. Asadar, aveti in mana umila noastra contributie. Speram sa va fie de folos.
A fost o mare bucurie pentru mine sa particip la acest proiect, din pricina scopului pe care l-am urmarit si a continutului cartii. Nu de mica importanta, in ce ma priveste, a fost si onoarea de a face echipa cu oameni pentru care nutresc un profund respect. Fiecare dintre barbatii care si-au adus contributia la elaborarea materialului nostru ard de pasiune pentru Dumnezeu, pentru bisericile din care fac parte, si pentru grupurile mici din bisericile lor. Cred ca va veti convinge si dumneavoastra de acest lucru atunci cand veti parcurge capitol dupa capitol. Ceea ce poate nu veti observa cu usurinta vor fi eforturile pe care oamenii acestia le-au depus, de-a lungul anilor, pentru a invata si a purta de grija poporul lui Dumnezeu.
Nu veti gasi teorie in cartea noastra; veti intalni in schimb principii biblice pe care autorii insisi le-au pus in practica inca de la inceputul anilor 1980. As dori sa multumesc in mod special fiecarui autor pentru acest lucru. Cartea acesta nu ar fi vazut lumina tiparului daca nu ar fi fost slujirea lor eficienta si conducerea lor inteleapta. li multumesc in mod special lui Greg Somerville nu numai pentru capitolul exceptional pe care l-a semnat ci si pentru indemanarea sa in editare.
Aceasta carte este dedicata tuturor liderilor de grupuri mici din bisericile in care am avut privilegiul de a sluji lui Dumnezeu. Pasiunea voastra pentru Dumnezeu ne-a fost un exemplu permanent, precum si dedicarea voastra in bisericile in care va aflati, grija fata de pastorii vostri si fata de poporul Domnului. Suntem profund recunoscatori lui Dumnezeu pentru fiecare dintre voi! Nu suntem in stare sa va multumim si sa va aratam recunostinta pentru diferenta pe care o face contributia voastra! Este o mare onoare sa II slujesti pe Dumnezeu si scopurile Imparatiei Lui alaturi de voi toti!
Soli Deo Gloria!

-- C. J. Mahaney

Ce spun clientii despre De ce avem nevoie de grupurile mici?

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare