O marturie despre credinta si curaj. In ianuarie 1956, lumea a fost socata de stirea ca cinci misionari americani fusesera ucisi in jungla ecuadoriana de catre aucasi, considerati pe atunci cel mai salbatic trib din lume. Ani mai tarziu, ceea ce parea a fi un sfarsit tragic al visurilor acestor misionari s-a transformat in primul capitol al uneia dintre cele mai uluitoare relatari misionare din secolul al XX-lea. "Salbaticii, rudele mele" dezvaluie povestea lui Elisabeth Elliot, care, la trei ani dupa moartea sotului ei, Jim Elliot, a hotarat sa revina pe teritoriul aucasilor. Impreuna cu fiica ei, Valerie, in varsta de trei ani la acea vreme, si cu Rachel Saint, sora unuia dintre ceilalti barbati ucisi, Elisabeth s-a intors in jungla. Eforturile lingvistice ale acestor femei curajoase au reusit sa aduca mesajul de mantuire al lui Cristos tribului care luase viata celor dragi ai lor. La putin timp dupa uciderea sotului ei, Elisabeth Elliot este invitata sa locuiasca tocmai in tribul care l-a ucis, iar ea a raspuns invitatiei. Salbaticii, rudele mele este continuarea marturiei relatate in Jurnalul lui Jim Elliot si Prin portile splendorii si prezinta povestea incredibila, dar adevarata, a patrunderii lui Elisabeth Elliot pe teritoriul aucasilor. Moartea sotului ei, departe de a i se parea o tragedie lipsita de sens, cum le-a parut multora, a intarit in ea dorinta de a duce Evanghelia acestui trib. Cartea este presarata de fotografii din perioada petrecuta de Elisabeth alaturi de membrii tribului Auca, primele facute vreodata acestor salbatici.
Faptul ca Isus Cristos a murit pentru toti ma face sa doresc salvarea tuturor, dar faptul ca Jim i-a iubit pe aucasi si a murit pentru ei ma face sa ii iubesc mai mult. (Elisabeth Elliot)
Elisabeth Elliot a fost una dintre femeile cele mai proeminente ale crestinismului zilelor noastre. A fost sotia misionarului Jim Elliot, ucis de catre membri ai tribului Auca din Ecuador, si autoarea mai multor carti devenite bestselleruri. Pasiunea vietii ei a fost aceea de a impartasi cele mai profunde principii ale vietii crestine: increderea in Dumnezeu, binecuvantarea ascultarii, speranta in mijlocul durerii, chemarea de a-i iubi pe oameni, chiar si pe vrajmasi, perspectiva biblica asupra feminitatii si barbatiei. A scris douazeci si patru de carti, printre care: Pasiune si puritate, Prin portile splendorii, Adapostit in mana Lui Consacrare cu bucurie, in fiecare dintre acestea subliniind necesitatea absoluta a fiintei umane de a se abandona cu totul in „bratele vesnice ale lui Dumnezeu, care te sustin necontenit“.
Vreme de cincizeci de ani, cartile, invataturile si credinta ei plina de curaj au avut o deosebita influenta asupra credinciosilor de pretutindeni. A calatorit cea mai mare parte a vietii ei, tinand prelegeri in diverse locuri din lume, si timp de treisprezece ani a fost gazda emisiunii „Gateway to Joy“, la Societatea de Radiodifuziune Good News din Lincoln, Nebraska.