Există speranță! Interviu cu Samuel Holbură, autor de poezii creștine

În primul rând dorim să-i mulțumim lui Samuel pentru plăcerea de a ne acorda acest interviu, mulțumim pentru dragostea lui și colaborarea frumoasă pe care o avem. Dorim ca Dumnezeu să-l binecuvinteze, să-i poarte de grijă și să poată fi în continuare o lumină pentru cei aflați în întuneric, nădejde pentru cei deznădăjduiți și speranță pentru oamenii care sunt fără speranță. Există speranță în Dumnezeu! În cele ce urmează vă lăsăm să citiți răspunsurile lui Samuel la întrebările adresate de către directorul editurii și librăriei Isaharus.

1) Cine este Samuel Holbură?

Pace! Sunt un simplu tânăr de la țară, născut în 1994 în Năsăud. Vreme de 20 de ani am locuit într-o comună minunată și renumită datorită oamenilor care au trăit înaintea mea, Maieru se numește, satul meu frumos. Maieru este localitatea copilăriei marelui prozator Liviu Rebreanu (1885-1944). Sunt născut într-o familie creștină cu valori minunate și cu frică de Dumnezeu. Suntem 5 copii în familie, eu sunt primul născut, după care au urmat 4 fete minunate. La vârsta de 19 ani am încheiat legământ cu Domnul în apa botezului. Într-o sâmbătă dimineața, în timp ce dormeam, Dumnezeu m-a chemat la El: ”Urmează-mă, încheie legământ cu Mine, vino la Mine”. M-am trezit și am zis: ”Da, Doamne, te urmez!” Aceste cuvinte au fost schimbarea vieții mele. Am absolvit Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" din Maieru. Astăzi lucrez în construcții, finisaje interioare în Belgia și știu că Domnul mă vrea în acest loc. Locuiesc în Belgia, Bruxelles de aproape 6 ani. Acolo am crescut spiritual, acolo am fost botezat cu Duhul Sfânt și acolo Dumnezeu mi-a arătat chemarea mea pe acest pământ. Am ales să plec din România fiindcă un unchi de-al meu dorea să lucrez cu el și până astăzi tot cu el lucrez. Am plecat pentru a muncii,  dar Dumnezeu a avut ceva mult mai măreț decât munca, binecuvântări cerești, daruri și apoi binecuvântări pământești. Binecuvântat să fie El pentru toate!

2) Cum ai ajuns să compui poezii și cum ai dobândit această pasiune de a scrie?

Oamenii care mi l-au arătat pe Dumnezeu sau mai bine zis, l-am văzut pe Dumnezeu în ei, au fost părinții mei, bunicii mei și mulți frați din biserica ”Harul” din Maieru, unde am fost botezat, glorie lui Dumnezeu. Ceva uimitor despre mine este că eu nu iubeam cărțile și mai ales poeziile, nu mă atrăgeau și nici nu puteam să le învăț. Totuși, Dumnezeu face exact contrariu și mă refer că El, care a creat mintea, gura și toată ființa noastră, a lucrat așa de minunat în viața mea după convertire, m-a uimit atât de mult încât am strigat de bucurie, Aleluia!

O experiență puternică a fost aceea când Dumnezeu m-a vindecat de o răceală la spate, care putea să mă răpună. Eram copil și după luni întregi de tratament boala se agravase. Eram tot mai bolnav și fără putere. După tot efortul depus, părinții mei au decis să meargă cu mine ca să mi se facă ungerea în numele Domnului. În acea zi, când mi s-a făcut ungerea, am fost vindecat pe loc de Domnul Dumnezeu. Dumnezeu a scris viață în dreptul meu fiindcă m-a iubit și dorea să fiu mântuit, Aleluia!  Am primit darul de a scrie poezii și de a le recita, atunci când am fost botezat cu Duhul Sfânt. Aceasta s-a întâmplat în Belgia la stăruință, acum 4 ani și câteva luni. Din clipa aceea, îmi veneau versuri în minte sau uneori le cântam și trebuia să le scriu imediat, ca să nu le uit.

3) Ce te-a inspirat atunci când ai ales ca titlul primului tău volum de poezii să fie ”Există speranță” și care este poezia ta favorită din acest volum?

Trebuia să pun un nume la folderul cu poezii și mă gândeam cum să-l numesc. În câteva momente, în mintea mea au sunat aceste două cuvinte: ”Există Speranță”. Aleluia, acesta e numele folderului și cred că Domnul mi-a trimis aceste cuvinte. Când Domnul m-a îndrumat să scriu o carte de poezii, știam că acesta va fii titlu ei.

Poezia mea favorită din acest volum este ”Ce dragoste imensă…”, vă las ultimele două strofe:

Ce dragoste imensă, ne-ai arătat Isus,
Să porți Tu toate acestea și să fii răpus.
Să mori Tu pentru mine, Tu, un Împărat!
Tu, cel făr' de pată, Miel nevinovat!

Ne-ai iubit nespus și ne-ai arătat,
Căci ai suferit totul și apoi ne-ai iertat.
O haină albă Tu, Isuse, ne-ai dat,
Și pentru toate acestea, fii glorificat!

4) Care este scopul pe care-l urmărești cu acest volum de poezii și unde ai dori să ajungă aceste poezii? De ce ar trebui ca oamenii să cumpere această carte?

Scopul meu este doar unul singur: poeziile mele să atingă sufletele oamenilor și să-i aducă mai aproape de Dumnezeu. Aș dori să ajungă până la marginile pământului aceste poezii, Aleluia! Eu le-am primit de la Domnul, iar cine dorește un pahar de apă pentru suflet, îl rog să cumpere această carte.

5) Te gândești pe viitor și la alte volume de poezii sau la alte tipuri de publicații?

Am mai scris deja câteva poezii și mă gândesc pe viitor la al doilea volum și câte Domnul mai dorește. Mă gândesc să scriu și altfel de cărți, dar aștept călăuzirea Tatălui meu ceresc.

6) Cum ți s-a părut colaborarea cu editura Isaharus pentru primul volum de poezii tipărit?

Echipa Isaharus e o echipă minunată și harnică. Devotați în tot ce ține de cărți și nu numai. Le mulțumesc pentru frumoasa muncă pe care au depus-o. Iese treabă faină să spun așa (iese o binecuvântare) când faci acea treabă împreună cu oameni care îl iubesc pe Dumnezeu.

7) Ai recomanda și altora editura Isaharus? Daca da, care ar fi lucrurile care ar recomanda-o? Ce crezi ca ne diferențează de alte edituri?

Recomand cu caldură editura Isaharus. Lucrul cel mai important este apropierea de oameni și dorința să îi ajutăm în tot ceea ce ei au nevoie când vine vorba de librărie, și nu doar atât, de însuși viața oricărui om. Apoi să legăm relații cu durată eternă. Și cred că asta face echipa Isaharus.

8) Cum ți se pare librăria Isaharus din Bistrița ca și client al ei, ești mulțumit de serviciile oferite și ai recomanda și altora magazinul nostru fizic sau cel online www.isaharus.ro?

Ca și client sunt super mulțumit, mai ales că m-a legat o relație cu oamenii din această librărie și cred că e un aspect foarte important. Recomand librăria Isaharus din Bistrița, live (fizic) mai mult decât online, fiindcă vreau ca și alții să lege relații ca și mine cu cei care lucrează pentru librăria Isaharus.

9) Un top 5 cărți de citit de pe www.isaharus.ro?

Top 5 cărț pe care le recomand de la librăria Isaharus ar fi:

10) În final, aș dori să transmiți câteva gânduri celor care ne citesc și sunt cititori fideli ai blogului Isaharus?

Câteva gânduri pentru tine, iubit cititor, iubește-l pe Dumnezeu mai mult decât oricine și mai mult decât orice, iubește Scriptura, rugăciunea, cărțile de cântări, cărțile de poezii, cărțile scrise de oamenii lui Dumnezeu care sunt de mare folos pentru sufletul tău. Dorește-ți ungerea divină mai mult decât mâncarea fizică și mereu să fie peste tine în tot ceea ce faci. Și încă ceva, în viață să ai o singură pasiune, iar această pasiune să fie Hristos! Spunea aceste cuvinte și contele Nicolaus Zinzendorf acum mulți ani.

 


Spune-ți opinia

Nota: Codul HTML este citit ca și text!