• Codul bunelor maniere astăzi

Codul bunelor maniere astăzi

  • Produs #0008673
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Numar pagini: 376
  • 59.00 lei


  

Descriere produs

„Cand saruti mana unei doamne, te apleci deasupra mainii sau duci mana ei la buze? • Te intalnesti cu o doamna. Astepti sa-ti intinda mana sau o intinzi D-ta intai? • Esti in local impreuna cu sotia sau logodnica si o prietena a acesteia. Vine vanzatoarea de flori. Careia dintre ambele doamne ii cumperi flori sau careia i le oferi intai? • Cum scoti din gura samburii de masline, la masa? • Te-ai intalnit cu un prieten si sotia lui, pe strada, si continui o bucata de drum cu ei. De care parte vei merge? “

Iata ce intrebari isi puneau romanii din Bucurestiul interbelic evocat de Ioana Parvulescu intr-o bine-cunoscuta carte. Raspunsurile la asemenea intrebari sunt cautate si in zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevarat bestseller national vandut pana acum in 300 000 de exemplare, continua sa fie o carte dorita de public.

Daca principiile bunei-cuviinte sunt eterne, normele de comportament trebuie sa tina seama de schimbarea deprinderilor si a mentalitatii odata cu trecerea timpului. In cei 20 de ani de la aparitie, Codul a devenit o carte aproape clasica, dar asta nu inseamna ca s-a demodat: aceasta editie aniversara a fost minutios revazuta si adusa la zi.

Aurelia Anastasia Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti.Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română, UniversitateaBucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul„Dimitrie Cantemir“ din Capitală. Aici a editat prima revistă – tipărită –a  liceului  şi  a  înfiinţat  cunoscutul  cenaclu  „G.  Călinescu“,  pe  care  l-acondus cu pricepere şi pasiune 20 de ani.În 1996 a publicat Codul bunelor maniere astăzi. Prima ediţie a fost ur matăde alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta ediţie aniversară), succesiv revăzuteşi aduse la zi. În urma extraordinarului succes de public al cărţii, a fostinvitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie înreviste de mare tiraj pe tema comporta mentului civilizat, să ţină cursuride  bune  maniere  la  Facultatea  de  Comunicare  şi  Relaţii  Publice  aUniversităţii Bucureşti.

Ce spun clientii despre Codul bunelor maniere astăzi

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare