Bine-cunoscuta poveste a omului care a castigat camasa lui Cristos la un joc de zaruri. Marcellus, un ofiter roman, castiga la zaruri camasa lui Cristos. In scurt timp, porneste in cautarea adevarului despre camasa Nazarineanului – o preocupare care il va conduce catre radacinile si esenta crestinismului si va infatisa cititorului, in culori vii, lumea Romei antice. O poveste mereu actuala, despre aventura, credinta si iubire, despre nazuintele adanci ale sufletului, dar si despre mantuirea lui. De-a lungul acestei aventuri, atat Marcellus, cat si cititorul sunt siliti sa-si analizeze credinta si sa-si evalueze standardele dupa care si-au trait viata.
„Cand am citit Camasa lui Cristos, aveam vreo 14 ani si eram prin clasa a VIII-a. Cartea a avut asupre mea o influenta hotaratoare. Camasa lui Cristos a fost primul roman pe care l-am citit in viata mea si mi-a schimbat conceptia despre religie, despre fictiune si despre relatia care poate exista intre cele doua. De-a lungul anilor, am continuat sa meditez la aceasta relatie, mai ales dupa ce am inceput sa-i devorez pe asa-numitii romancieri catolici despre care se discuta foarte mult in Biserica pe vremea cand eram tanar: Graham Greene, Evelyn Waugh, Francois Mauriac, George Bernanos, Leon Bloy. In sfarsit, dupa patruzeci de ani, cand eu insumi m-am apucat sa scriu beletristica, aceasta activitate a fost consecinta unui proces intelectual si imaginativ care a inceput cu lectura romanului Camasa lui Cristos.” (Andrew M. Greeley)
LLOYD CASSEL DOUGLAS (1877-1951) trecuse de cincizeci de ani cand si-a inceput cariera de scriitor, dupa ce a fost ani la rand pastor luteran. Si-a dobandit faima internationala cu romanele Obsesia (1929) si Camasa lui Cristos (1942).