• Baptiștii şi Marea Unire din 1918

Baptiștii şi Marea Unire din 1918

  • 25.00 lei


  

Descriere produs

Nu sunt istoric. Nu este domeniul meu forte. Am parcurs materialul din respect pentru cei care l-au adunat si din curiozitate. Nu mi-am irosit timpul. Documentele prezentate, fara a se fi intervenit asupra lor, sunt utile fiecarui baptist si fiecarei persoane care doreste sa stie cine au fost baptistii. Am aflat cu bucurie ca fratii nostri au fost familisti convinsi, cetateni harnici, rabdatori, oameni loiali tarii si loiali Domnului Isus Cristos. Chiar daca au inceput in numar mic si dispersati, chiar daca persecutia a fost puternica si de durata, liderii baptistilor au facut tot ce a tinut de ei sa aiba loc unirea tarii, unirea fratilor si recunoasterea baptistilor ca un cult recunoscut. Lecturarea materialului il va ajuta pe fiecare cititor sa priveasca trecutul cu mai mult respect si sa trateze prezentul si libertatile religioase cu mult mai multa responsabilitate. (Pastor Viorel Iuga -Presedintele Uniunii Crestine Baptiste din Romania)

Baptistii si Marea Unire din 1918 este o lucrare bine documentata, cu argumente solide care vin sa corecteze mitul baptistilor ”ostili intregirii natiunii romane”. Autorii demonstreaza convingator ca baptistii au fost in favoarea Marii Uniri, atat prin participarea unor reprezentanti la eveniment, cat si prin celebrarea Unirii, dupa anul 1918, in diverse comunitati de credinciosi baptisti. Istoria descrisa de Vasile Bel si Daniel Stoica nu este doar una a sarbatorii; din pacate, asistam si la o naratiune a supliciului, fiindca istoria baptistilor este brazdata de persecutii si oprimari, in ciuda respectului acestora fata de autoritatile statului. Uneori, ”vina de a fi minoritar” este suficienta pentru justificarea celor mai nebanuite represalii.

Recomand aceasta lucrare tuturor acelora care vor sa mai adauge in bibliotecile lor inca o carte-reper si ii felicit pe autori pentru reusita de a scrie, dupa cunostintele mele, singura carte pe aceasta tema. (Dr. Costel Ghioanca - Pastor, Biserica Baptista „Adonai” Bucuresti)

Ce spun clientii despre Baptiștii şi Marea Unire din 1918

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare