• Seninul din ferestre

Seninul din ferestre

  • 20.00 lei


  

Descriere produs

Dupa doi ani de la prima incursiune a tanarului poet Cristian Dume pe taramul parca tot mai saracacios al poeziei crestine romanesti, iata-l avantandu-se din nori, fara ezitari si fara frica, mult mai constient de actiunile sale si mult mai echipat cu cele necesare ale scrisului. E o aparitie mult mai concreta, care lasa o amprenta mai adanca pe teritoriul acesta tot mai necunoscut omului modern. Asadar, dupa volumul de debut, Exercitii de zbor (2016), Cristian Dume publica un nou volum intitulat Seninul din ferestre, semn ca a depasit momentul (de altfel foarte necesar) al exersarilor, fiind pe deplin ancorat in Aventura cautarilor lui, deschizand si deschizandu-ne o fereastra spre interioritati plapande si inefabile.

Surprinzatoare este claritatea acestor poezii-ferestre, cu rame simple, familiare si cu mozaicuri transparente, in culori atat de pale incat se confunda cu lumina. Se observa inca de la primele poezii faptul ca volumul Seninul din ferestre contureaza o poetica a limpezimilor. Claritatea nu se datoreaza sedimentarii impuritatilor, ci se datoreaza unei constante purificari. Asemenea unui psalmist, poetul da glas cuvintelor care se convertesc in rugaciuni pline de sincera ingenunchere.

A nu se trece cu vederea faptul ca tanarul poet Cristian Dume nu detine vreo specializare filologica; poezia sa demonstrand cu atat mai mult talentul cu care isi face atat de facila si de naturala exprimarea sa lirica.  Sentimentul care domina fiecare pagina a volumului de fata este un amestec de contemplatie si descoperire. Seninatatea versurilor se datoreaza atat omului care nu pune rautatea la suflet, trecand linistit pe langa toate neajunsurile vietii, cat si poetului, care filtreaza prin ochii lui doar frumusetea lumii care il inconjoara. Volumul degaja o stare de impacare cu sine, de liniste si limpezime. Seninatatea din aceste poezii este dezarmanta, invitand cititorul sa-si seteze GPS-ul interior spre ferestrele luminoase ale sufletului ca punct de intalnire cu poezia si frumusetea ei.

Ce spun clientii despre Seninul din ferestre

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie

Produse asemănătoare