• Revelația originilor

Revelația originilor

  • 30.00 lei


  

Descriere produs

Curiozitatea pentru cunoasterea originilor sale a caracterizat dintotdeauna rasa umana. Cautarea aceasta perpetua, reluata de fiecare generatie, este poate mai intensa decat oricand in vremea pe care o traim noi. Ce este omul? Cum a aparut? Este relatarea biblica din Genesa veridica? Trebuie ea interpretata literal sau figurativ? A fost universul creat in sapte zile? Ce inseamna chipul lui Dumnezeu in om? Care este semnificatia crearii barbatului si, distinct, a femeii? Care este importanta legamantului facut de Dumnezeu in Gradina Edenului? Cum sa intelegem caderea? Dar blestemul adus de ea si promisiunea rascumpararii?

Henri Blocher sustine ca sarcina noastra primara este sa descoperim sensul orginar ar acestor capitole biblice. Doar asa, sustine el, vom putea deslusi si descalci itele tesute in jurul originii omului. Cartea ofera o analiza detaliata a primelor capitole ale Genesei, unde accentul principal se pune pe structura lor literata, folosita drept cheie pentru interpretarea lor. Blocher interactioneaza pe larg cu autorii si cu scrierile care discuta capitolele creatiei biblice, sintetizand punctele de vedere ale altora, analizand contributia lor la intelegerea textului si eventualele deficiente de interpretare.

Revelatia orginilor ne ajuta sa intelegem cele sapte zile ale creatiei nu ca pe o relatare literala ori stiintifica a originilor universului, ci ca pe un text religios antic, care schiteaza o teologie a creatiei. Structura celor sapte zile nu are, asadar, o semnificatie cronologica, ci una literara sau simbolica: este o structura aleasa pentru a reliefa intentia si planul lui Dumnezeu in creatie. Scopul ei este sa proclame suprematia Dumnezeului transcendent, caruia omul se cuvine sa I se inchine lucru care o deosebeste de celelalte versiuni politeiste ale creatiei care circulau in Orientul Mijlociu, la vremea scrierii Genesei. De o deosebita profunzime si frumusete este capitolul care discuta creatia omului si femeii, care da dovada de o inalta pretuire a vietii noastre terestre, a casatoriei, a  familiei si a muncii.

Henri Blocher este un teolog evanghelic francez. Din 1965 este profesor de teologie sistematica la Faculte Libre de langa Paris, Franta. A studiat la mai multe institute, dintre care amintim Sorbonne, London Bible College, Gordon Divinity School si Faculte Libre de Theologie Protestant din Paris. A predat in Africa, Australia, Canada, Europa si Statele Unite. A facut parte din Comitetul Lausanne pentru Evanghelizarea Lumii (1975-1980). Din octombrie 2003 a fost numit Guenther H. Knoedler Chair of Theology la Wheaton College, in Wheaton, Illinois.

Ce spun clientii despre Revelația originilor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare