Mai sunt
zile
ore
min
sec
X

Lucruri clarificate și viața după Covid-19

 1. SUA nu mai este liderul mondial.
 2. China a câștigat "al treilea război mondial" fără să tragă cu o rachetă și nimeni nu a observat asta.
 3. Ne întoarcem la Dumnezeu din păcate, doar atunci când avem nevoie.
 4. Prevenția salvează mai multe vieți decât acționarea în ultimul moment.
 5. Muncitorii din sănătate cei cinstiți, nu cei care cer șpagă și umblă cu mită ca să își facă treaba pentru care oricum sunt super plătiți, valorează mai mult decât un fotbalist.
 6. Combustibilul nu mai are valoare într-o societate fără consum. Și așa trebuie să rămână la prețuri mici.
 7. Moartea nu distinge rasă, culoarea sau statutul social. Toți suntem la fel.
 8. Ființa umană este oportunistă și josnică. Nu-i uitați pe cei care au profitat de nevoile oamenilor în aceste vremuri și taxații ulterior, nu merită bunăvoință. Evitați să cumpărați ceva de la acești oameni nici acum dar mai ales pe viitor.
 9. Știm acum cum se simt animalele în grădinile zoologice.
 10. Copiii din ziua de azi nu se pot juca fără internet sau televiziune. Învățați copii să citească, găsiți o gamă variată de resurse pentru ei la librăria Isaharus:
  https://www.isaharus.ro/resurse-crestine-pentru-copii și oferiți-le timp, atenție, telefoanele și internetul distrug pe termen lung.
 11. Unii câștigă (și nu mereu corect) milioane de dolari, euro, lei și nu servesc omenirea.
 12. Începem să apreciem marele gest de încredere care înseamnă o strângere de mâna sau o îmbrățișare.
 13. Oamenii sunt adevărații viruși ai planetei, o distrug fără milă prin gunoaie, poluare și defrișări masive. Fiecare ar trebui să ne îngrijim de natură, să fie curată și să plantăm copaci.
 14. Planeta se regenerează rapid fără oameni.
 15. Nu suntem pregătiți pentru o pandemie, cu toate că ne dăm super deștepți.
 16. Trebuie să investim mai mult în sănătate și să avem grijă de ea prin alimentație sănătoasă și sport.
 17. Să te ții curat și spălatul pe mâini salvează vieți.
 18. E mai bine să cumperi o casă cu grădină decât un apartament iar în loc de blocuri constructorii imobiliari ar trebui să se axeze pe mai multe case contruite decât blocuri fără balcoane sau terase generoase cu spații verzi.
 19. Bătrânii noștri au nevoie de noi.
 20. Lumea digitală nu este viața reală, contactul uman este necesar.
 21. Nu cheltui tot ce produci, fă-ți o mică rezerva în fiecare lună pentru situații neprevăzute.
 22. Patronii nu pot să te țină angajat și să te plătească dacă afacerea nu produce, nu trebuie să-i blamezi pentru asta, nu găsesc sau iau bani de pe garduri. Trebuie să ai rezerve angajatule, nu cheltuii tot ce faci.
 23. Frica de foame mai precis frica de a nu avea făină, drojdie, ulei, zahăr, hartie igenică, conserve e mai mare decât orice, o frică care duce apoi la risipă. Arunci tone de mâncare cumpărată necontrolat, poluând natura, pentru că s-a stricat sau expirat.
 24. Trebuie cheltuit cu cap și pe lucruri cu adevărat necesare, pentru că, criza economică e mai gravă și mult mai dureroasă.
 25. Mor lunar mult mai mulți oameni prin avorturi, foamete și obezitate iar despre asta nu se scrie sau nu se dau ordonanțe.
 26. Nu trebuie să donezi pentru spitale, aparatură sau medici. Se platesc lunar milioane de lei către sănătate de fiecare dintre noi și cu toate astea banii nu ajung acolo și sunt lipsuri grave, asta naște oportuniști iar donațile ajung prea puțin sau deloc acolo, la spitale. Banii pe care noi îi plătim lunar sunt suficienți, dacă sunt folosiți pentru ce sunt destinați să fie folosiți și nu în alte scopuri.
 27. Peste 600 parlamentari și o mulțime de funcționari publici, bugetari nu au nici o justificare, sunt prea mulți și fără rost, cheltuie banul public pe salarii foarte mari și pensii speciale iar oamenii mor fie de virus sau foamete în plină pandemie.
 28. Nu lăsa nici o bucățică de teren nelucrat, alimentele, fructele, legumele din gradină/solar-ul de acasă sunt adevărate comori, nu le da pentru cele din magazinele străinilor care fac profit în România.
 29. Ai ales să pleci din România aruncând cu noroi în țara în care te-ai născut crezând că la străini e mai bine și vei fi apreciat, pandemia ti-a dovedit că te-ai înșelat amarnic și ai revenit acasă în zdrențe, bolnav și la rândul tău ai îmbolnăvit pe alții. Iubește-ți țara în care te-ai născut, implică-te aici chiar dacă-i greu și bani puțini, nu mai pleca printre străini, ca tot acasa te vei întoarce într-o zi dar mult mai sărac decât ai sperat la plecare.
 30. Nu suntem și nu trăim veșnic.
Susține economia României și cumpără de la românii tăi nu de la străini, ei tot străini sunt și vor fi pentru tine. Iubește-ți țara, implică-te, ieși la vot și fii un om de calitate, altfel COVID-19 e doar începutul și dacă nici acum după această pandemie nu ai învățat lucrurile de mai sus, nu știu dacă o sa mai fie o altă șansă.
La sfârșitul acestei pandemii lumea se va schimba, tu te vei schimba si trebuie să te schimbi pentru că viața e mai mult de atât. Prețuiește viața, natura, sănătatea, familia și bucură-te cu grijă, înțelept, chivernisit de tot ce te înconjoară. Prețuiește relația cu Dumnezeu și nu uita ca El e singurul veșnic și are în control toate lucrurile.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca și text!