• Libertatea religioasă

Libertatea religioasă

  • Produs #0004515
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Numar pagini: 128
  • 4.00 lei


  

Descriere produs

Decizia Bisericii Ortodoxe Române de a se numi Biserica Națională, deși nu a fost încă adoptată de Parlament  (ea este introdusă în proiectul noii legi a cultelor), a fost de facto adoptată de radioul național, de televiziunea națională și de multe oficialități la diferite nivele.

La ora actuală există în România paisprezece culte care, conform Constituției și legii, sunt egale și trebuie tratate egal în toate domeniile și la toate nivelele. În momentul în care Parlamentul va acorda unuia dintre culte calificativul de național, toate celelalte vor fi implicit calificate nenaționale. Prin actul acesta, egalitatea dintre culte va dispare și astfel, printr-o singură schimbare de nume, se va comite o discriminare, care va încălca hotărârea Organizației Naționale Unite împotriva discriminării.

Efectul decizie Bisericii Ortodoxe Române de a se numi națională se vede deja în tratamentul preferențial care i se acordă la radioul național, la televiziunea națională, și de către autoritățile statului. Discriminarea este deja vizibilă.

Unde se vor duce toate acestea? Care vor fi consecințele pentru societatea românească în cazul în care Parlamentul va legifera această discriminare?

Prelegerile din cartea de față explorează această temă. Nu numai parlamentarii români, ci și publicul larg românesc va avea de câștigat dintr-o considerare atentă a problemei libertății religioase și a egalității de tratament acordată sau neacordată într-o societate modernă. 

Ce spun clientii despre Libertatea religioasă

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare