• Grigorie din Nazianz. Teologul și epoca sa (330–390)

Grigorie din Nazianz. Teologul și epoca sa (330–390)

  • 40.00 lei


  

Descriere produs

Grigorie din Nazianz (cca 330–390) este pentru Biserica Ortodoxă Teologul prin excelență. Întreaga lume creștină îi datorează formularea clasică a învățăturii despre Sfânta Treime, precum și capodopere ale literaturii sacre creștine compuse în spiritul unei sinteze programatice între creștinism și cultura elenistă. Alcătuită dintr-un corpus de 45 de magnifice Cuvântări, 137000 de versuri clasice și 245 de scrisori, opera Sfântului Grigorie Teologul a cunoscut cea mai amplă circulație manuscrisă din lumea bizantină, fiind cel mai copiat autor după Biblie. Retor și poet desăvârșit, Grigorie din Nazianz e un spirit fin și delicat, un temperament melancolic înclinat spre singurătate și interiorizare contemplativă în jurul dialogului sufletului cu Dumnezeu.


Rezultat al unei vieți închinate operei Sfântului Grigorie din Nazianz, monografia profesorului Jean Bernardi restituie fascinant și precis parcursul biografic și dimensiunile principale ale operei marelui teolog pe fundalul uman al secolului IV. Viața și opera ilustrului capadocian reflectă complexitatea unei personalități aflate în perpetuă oscilație între contemplație și acțiune, neadaptată social, mistuită de necontenite șovăieli, suferințe și decepții, cu o existență aflată sub semnul iremediabil al melancoliei.


Volumul se încheie cu o amplă selecție a Poemelor autobiografice ale Sfântului Grigorie, traduse pentru prima dată în limba română. Unice în întreaga literatură patristică, ele permit cititorului un contact nemijlocit cu sufletul unuia din cei mai profunzi și subtili, dar și actuali, teologi și poeți din epoca patristică a istoriei Bisericii.


Ce spun clientii despre Grigorie din Nazianz. Teologul și epoca sa (330–390)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Produse asemănătoare